Corona is a bitch

Juli 2022 is het moment dat ik er ook aan moest geloven. Ik kreeg corona. Ik heb het lang buiten de deur (of beter gezegd buiten mijn lijf) weten te gehouden maar het gelukt houdt een keer op. Ik had verwacht dat wanneer ik het zou krijgen ik er niet veel last van zou hebben. Ik noemde mijzelf best fit, had alle vaccinaties gehad (althans dat denk ik want ik krijg dat niet bewust mee) maar niks is minder waar. Ik had het goed te pakken. Zo erg dat de huisarts langs moest komen omdat mijn lijf even “uit” ging en ik niks meer kon. Ik had hoge koorts en dit hield ook wel even aan. Na twee weken moest ik nog halverwege de trap uitrusten.

Het duurde daarna ook een flinke tijd voordat ik Ć¼berhaupt weer dacht aan sporten. Toen ik eenmaal het gevoel weer had dat het weer enigszins kon was mijn fitheid en conditie ver te zoeken zoals je in het bovenstaande grafiekje wel kan zien. Maar, met wat ups & downs en een portie wilskracht lukte het mij om toch de draad weer op te pakken.

Na een aantal weken had ik de afstanden wel weer redelijk in de benen maar de snelheid was ver te zoeken. Ik deed gemiddeld 30 sec langer over een kilometer dan in eind juni, begin juli. Het lukte mij gewoon niet om harder te lopen. Als ik een interval training deed waarvan ik wist dat deze van deur tot deur ging, moest ik nu nog een kilometer naar huis wandelen. Eerder liep ik 7km tijdens deze training, nu net 6! Dit frustreerde vreselijk. In december kwam hier ook een dip in. Ik had er geen zin meer in. Het lukte niet. Ik stond ver van het niveau van december 2021 dus waar deed ik het nog voor?

Maar goed…….. Ik kende mijzelf en ik wist dat ik het niet lang vol zou houden (het niks doen). Dus de goede voornemens voor 2023 kwamen weer en op 3 januari heb ik de stoute hardloopschoenen weer aangetrokken.

Naast het hardlopen ben ik ook weer regelmatig in de schuur te vinden voor de wekelijkse rondjes zwiften op Watopia. En gelukkig gaat ook dit steeds beter.

Ik ben nog lang niet op de het oude niveau. Dit gaat ook nog wel even duren. Daarom heb ik ook de keuze gemaakt om dit jaar geen triathlons te doen. Als ik zie waar ik nu sta tov vorig jaar dan heb ik er niks te zoeken. De focus ligt op herstel en op 2024.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *