Over mij

Op een mooie lente dag in 19……lang geleden werd ik geboren in Zutphen. Op vroege leeftijd begon ik met sporten. Eerst wedstrijdzwemmen en toen daar de lol vanaf was (want wie wil er nou naar Heerenveen afreizen om daar 3 uur te zitten wachten op een race van 56 seconden…) ben ik overgestapt naar waterpolo. Dit heb ik met veel plezier, en niet onverdienstelijk, gedaan. Zwemmen is dus mijn ‘ding”

Zwemmers zijn geen lopers. Met deze gedachte, visie of mythe ben ik opgegroeid. En ik moet zeggen dat ik dit toch heel lang gelooft heb. Mijn tijd op het CIOS (en die was best lang) heeft daar niet veel aan veranderd. Tijdens de lessen atletiek of trainingsleer lagen mijn klasgenoten in een stuip omdat mijn hardlopen meer weg had van een aflevering van ‘comedy capers’ dan van technisch hardlopen. Mijn benen leefden een eigen leven zeg maar. Het had wel wat weg van lopend de schoolslag zwemmen. 

Toch heb ik een jaar geleden de stoute (sport) schoenen aangetrokken en ben ik begonnen met hardlopen. Of beter gezegd begonnen met ‘lopen met een vluchtfase’ want erg hard ging het niet. Ik ben begonnen met ondersteuning van onze Belgische vriendin Evy (zoals 3/4 van de lopers begint) maar hier had ik snel genoeg van. Ik hou niet van vrouwen die mij niet de waarheid vertellen. Want dat doet ze niet. Die 6 minuten zijn er minstens 7 en die laatste minuut duurt wel een eeuw. Althans zo voelt het! Dus sorry Evy, je bent gedeleted van mijn telefoon. Nu gewoon met Spotify of helemaal niks, lekker genieten van de vogeltjes

Wat ik wel heb is een arsenaal aan gadgets. Hartslagmeters, gps, speciale oortelefoon, (yurbuds, echt een aanrader) activitytracker. Etc. Ik wil na een training graag alles weten. Snelheid, gemiddelde hartslag, route, snelheid per km om er vervolgens (nog) niks mee te doen B-) Maar je weet nooit waar het goed voor is…… toch? 

Op dit blog wil ik jullie op de hoogte houden van mijn ontwikkelingen (kijk, komen die gadgets nu al van pas) en ervaringen voor, tijdens en na het lopen (en fietsen). 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *