Join (the app)

In eerdere berichten heb ik al verteld dat ik fan ben van intervaltrainingen. Op het wereld wijde web is hier genoeg over te vinden en heb je keuze genoeg uit schema’s en apps. Al dan niet een combinatie van die twee. Ikzelf heb mij er ook aan gewaagd en begrijp me niet verkeert: vele werken echt en kunnen een opstap zijn naar het beter, sneller en vooral fitter worden. Wanneer je begint met hardlopen is er niks mis met de schema’s van onze Belgische vriendin Evy. Wil je een stapje verder dan heeft de atletiekunie schema’s voor je klaar staan. Dit zelfde geld voor de KNWU mbt het wielrennen.

Het nadeel van al deze schema’s zijn is dat ze erg algemeen zijn. Iedereen doet dus een beetje (of helemaal) van het zeflde en zijn ze niet specifiek voor jou staat van fitheid of doel gemaakt. Wanneer je een training erg zwaar vond (of juist niet) heeft dit geen effect op het vervolg. Ook wanneer je een training overslaat of juist extra doet heeft dit geen effect. Dus een keer extra fietsen omdat de buurman vraagt of je vanavond meegaat wordt niet meegenomen.

Hoe anders is dit bij JOIN. Om te beginnen is dit geen gratis app en betaal je hier €6,99 per maand voor. Het kost dus geld maar nog steeds stukken minder dan voor een personal trainer of abonnement bij de sportschool. Maar is dit het waard? Ik vind van wel en ik zal je vertellen waarom.

Waar het bij ‘platte’ schema’s gaat over het uitvoeren van de opdracht gaat het hier dynamisch. Het begint al met het invullen van je niveau en je doel. Daarnaast het, voor mij, grote verschil met andere programma’s…. Het invullen van je beschikbaarheid. Aan de ene kant is dit niet nieuw maar het wordt interessant wanneer een week anders loopt dan geplant. Als je eerst op woensdag zou trainen en door omstandigheden lukt dit niet maar je kan wel op de donderdag dan kun je dit aangeven. En nu komt het

Het programma kopieert niet de training van woensdag naar de donderdag maar past ook je training inhoudelijk aan. Want je hebt aan de ene kant een dag langer rust gehad en aan de andere kant een dag minder. Hierdoor veranderd jou belastbaarheid. Het programma past dit aan. Hoe mooi is dat 😃

Wat ook meegenomen wordt in je training is hoe je het ervaren heb. Was een training te zwaar dan past het programma de volgende trainingen aan.

Zoals te zien is dan heeft deze app ook logische trainingsopbouwen. Dit is per training zoals hierboven te zien is maar ook op langere termijn. In zwift kom je soms trainingen tegen die (in mijn ogen) de plank van het intervallen een beetje misslaan

Als laatste voordeel van JOIN tov andere programma’s is de mogelijkheid om op zowel hartslag als vermogen te kunnen trainen. Als JOIN eetraining voor je heeft klaar staan dan kun je deze importeren op Zwift en of je Garmin bijvoorbeeld. Op Zwift kan ik trainen op vermogen maar op de weg kan ik dit niet. Ik heb helaas geen vermogensmeter op mijn fiets. Dan kan ik dus trainen op mijn hartslag. Een erg fijne toevoeging vind ik zelf.

Het enige nadeel wat ik heb kunnen ontdekken is dat wanneer ik een training importeer naar zwift en hij vraagt of ik tussen de 220 watt en maximaal vermogen wil trappen (maximale inspanning) mijn smart trainer het wattage op de 220 wil houden. Misschien moet ik nog ergens wat aan de instellingen van mijn trainer prutsen maar dat is het enige wat ik, tot nu toe, ben tegengekomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *