Vader en zoon kanotocht

We zijn de zomervakantie goed begonnen. Ik had mijn werktas nog nauwelijks opgeborgen of ik zat samen met mijn zoon in een kano om samen 3 dagen op het water door te brengen. Een tocht van ruim 40 km rondom Giethoorn. De nachten zullen we doorbrengen in een tentje, eten maken we zelf op een gasstelletje en we zijn volledig op ons zelf aangewezen. Beginpunt was Giethoorn. Ook wel het Venetiƫ van Nederland genoemd. Qua toeristenaantallen klopte dit wel. Pfff wat een drukte. Veel bootjes op de kanalen. De ene kapitein wat behendiger dan de ander. We slalomden er goed tussen door.

41 km door het mooie landschap

Nadat alle spullen ingepakt waren kon de tocht beginnen. De eerste dag was rond het idyllische Giethoorn. Het weer was goed dus het was er (ondanks de corona) erg druk. Gelukkig verlieten we snel de drukke kanalen en gingen we het grote water op. Het was ff zoeken naar het punt aan de overkant waar we heen moesten maar we kwamen er. Samen even een broodje gegeten en weer door.

Na een mooie eerste dag was het tijd om het bivak klaar te maken voor de nacht. Joah heeft nog even lekker gezwommen in het (voor mij) toch iets te koude meer. Ons kleine tentje stond in een mum van tijd en na een hapje eten doken we vroeg onze slaapzak in. Morgen weer een drukke lange dag.

Na een heerlijke (droge) nacht was het weer tijd om het boeltje in te pakken en te beginnen aan een lange tocht. Vandaag stond er 15 km op het programma. Na een langzame start (wederom door alle toeristen in hun gehuurde motorbootjes) kozen we het ruime sop. Over meren en door kanalen vervolgde onze tocht. Af en toe uitkijken voor een groot jacht met daarop de ‘elite’ van Nederland maar we hebben ons goed vermaakt. Voor de kleine man was het wel lang en zwaar. Heel soms….nou ja, af en toe……..uhhhh, wat vaker…….hmmm, ongeveer het grootste gedeelte heb ik alleen moeten doen maar dat mocht de pret niet drukken. Na een lange tocht kwamen we aan op camping 2.

Na een, voor mij, wat kortere nacht ivm het water wat aan alle kanten de tent binnen druppelde was het nu ook weer tijd om deze tijdelijke verblijfplaats te verlaten. Zoals je hierboven kan zien heeft Joah er niks van gemerkt šŸ˜‰
Vandaag weer een lange tocht voor de boeg. Een tocht die deels over het zelfde stuk ging als gisteren en deels over nieuw te ontdekken slootjes en kanaaltjes. Soms moeten peddelen voor ons leven omdat we een meer over moesten steken, met wind tegen en allemaal snelle en grote boten om ons heen maar we hebben het zonder kleerscheuren volbracht. Na 3 dagen varen kwamen we weer aan op het beginpunt. Een mooi avontuur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *