Zwift, mijn grote vriend tijdens de winter

Tijdens de koude winter maanden (of eigenlijk begint dat in de herfst al) ben ik niet zo’n held op de smalle bandjes. Ik wil nog wel eens de atb pakken maar met die noppenbanden trap je je toch het schompes. Om toch een beetje in shape te blijven stof ik, als de dagen wat korter worden, mijn fietstrainer weer af.

In eerste instantie had ik heb onder de overkapping staan maar mijn vriendin werd horendol van het gezoem en geschakel. Ik heb helaas geen smart trainer dus ja hij maakt wat geluid. Nu staat hij bij droog weer achter in de tuin en mochten er wat spetters uit de lucht komen dan zit ik in de schuur.

Zoals gezegd beschik ik niet over een smart trainer. Ik moet de weerstand zelf aanpassen en wordt mijn data (snelheid en cadans) via een ant+ verbinding naar mijn laptop gestuurd. Het werkt voor mij prima. Ik ben geen pro dus heb ik het (nog) niet nodig dat alles interactief met elkaar samen werkt.

Wat ik het leukste vind is om een workout te volgen. Op Zwift staan er voldoende. Mijn voorkeur workout zijn de Gorby en de Mccarthy Special. Ook de Wringer komt regelmatig voorbij. Nadeel van het niet hebben van een smart trainer is dat ik, door veel te schakelen, zelf het wattage moet aanpassen.

Voor mij is het een leuke en goede manier om te kunnen blijven fietsen in deze donkere dagen. Ik heb keuze uit veel trainingen en dit zorgt ervoor dat het niet saai wordt. Ik heb nog geen ervaringen met trainingen langer dan 75 minuten dus als dit wel het geval is laat ik dit weten. Ik zie veel zwifters die tijdens een training een film of serie bingen…..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *