Het fietsenschuurtje

Ze zou het papa vragen maar omdat ‘ie bezig was
In dat fietsenschuurtje……….

Deze tekst komt uit het liedje ‘flappie’ van good old Youp. Het liedje wat elk jaarergens tuseen half december en begin januari vaak voorbij komt op de radio. Het is niet zo dat ik 3x per week een konijn sta te fileren in de schuur maar ik ben er wel 3x per week te vinden. Want daar staat mijn fietstrainer. Het liefst zou ik gewoon buiten trainen maar het Nederlandse weer staat dat niet toe. Niet dat ik bang ben voor een paar spetters maar voor de laptop op mijn stuur is dit niet wenselijk. Daarom zit ik lekker binnen. Wanneer het weer beter wordt zal ik wel weer naar buiten verhuizen. En als het echt beter wordt dan ga ik gewoon de weg weer op.

Voor nu zit ik dus in het fietsenschuurtje. Wat overigens niet alleen voor de fietsen is maar eigenlijk voor alle troep die we nergens anders kwijt kunnen. Sinds deze week ben ik begonnen met de trainingsplannen in/op Zwift. Ik ben begonnen met Fondo. Een plan van 4 weken met 3 trainingen per week. De duur is ongeveer 1 uur per training en varieert van extensieve tot intensieve intervallen en wat langere (1,5 uur) duur blokken.

Bij de meeste blokken varieert de belasting tussen de 65-95% van je threshold met kleine pieken daarboven. Threshold is de ‘drempel’ waarbij het lichaam eigenlijk net zoveel lactaat aanmaakt dan dat het weer kan afbreken. Het is een punt (wattage/hartslag/vermogen) wat zwaar is maar wat je een lange tijd vol kan houden. Bij mij ligt dat punt op ongeveer 200 watt. Vanuit daar worden de trainingen ingedeeld.

Doel is dus eigenlijk om de vermoeidheid zo lang mogelijk uit te kunnen stellen. Zoals gezegd is het soms erg pittig en woon je bij mij in de buurt en hoor je ’s avonds wat oerkreten uit de schuur komen…. Geen paniek, bel geen 112 want dat ben ik die aan het trainen is.

Gelukkig zet Zwift het automatisch op strava, want als het niet op Strava staat……

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *